ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Έντονη δραστηριοποίηση για περιβαλλοντική συνείδηση στον δημο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. |
 Η περιβαλλοντική κρίση είναι κρίση του σύγχρονου πολιτισμού και των αξιών του. Η πρόοδος δυστυχώς, σήμερα ταυτίζεται με τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τη βελτίωση των οικονομικών παραμέτρων. Ελάχιστη αναφορά γίνεται για ποιοτικές παραμέτρους στην αρμονική ισορροπία του ανθρώπου με το περιβάλλον του.
Ο Δήμος Επιδαύρου, εξαιτίας αυτού του έντονου προβληματισμού θεωρεί ανάγκη να καλλιεργηθεί σε βάθος η περιβαλλοντική συνείδηση, η οποία άλλωστε αποτελεί και μια από τις μεγάλες προτεραιότητες του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό προχωράει σε έντονη δραστηριοποίηση, υποστηρίζοντας το ήδη υπάρχον πρόγραμμα ανακύκλωσης, που λειτουργεί με επιτυχία στο Δήμο.

Πρώτο μέλημα είναι η ενημέρωση-διαφώτιση των μαθητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, προκειμένου η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή να διαμορφώσει την περιβαλλοντική συμπεριφορά. Άλλωστε, τα παιδιά αγαπούν τη φύση, είναι πολύ ευαίσθητα σε καθετί που την αφορά και μπορούν με προθυμία να ανταποκριθούν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Επίσης, ο Δήμος (υποστηρίζοντας την παρούσα κατάσταση) έχει προβεί σε αίτημα για προμήθεια καινούριων μπλε κάδων ανακύκλωσης και ενισχύει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του προγράμματος προσπαθώντας διαρκώς για την αναβάθμισή του.

Τέλος, καλεί τους πολίτες να ανταποκρίνονται σε αυτή τη διαδικασία τηρώντας τους κανόνες και να μην αδιαφορούν προκειμένου η κοινωνία μας να εξελίσσεται ποιοτικά κάνοντας τον εαυτό της ανθρωπινότερο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ