ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ρεσιτάλ με Ψαρόνια στην Στέρνα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. |
 Ο συνωστισμός της μεγάλης παρέας των Ψαρονιών επάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ στο χωρίο Στέρνα Αργολίδας, είναι μεγάλος και οι φωνές τους προκαλούν τον επίδοξο φωτογράφο να τα αποθανατίσει, έχοντας έτσι μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να τα αποθανατίσει  καθώς ξεκουράζονται μέσα στον κρύο χειμώνα. 


Τα Ψαρόνια ζούν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.  Είναι πλήρως ή μερικώς αποδημητικά, τα είδη που ζούν βόρεια σε ψυχρά κλίματα διαχειμάζουν και αναπαράγονται στις θερμότερες περιοχές.
 Χτίζουν τη φωλιά σε τρύπες στα δέντρα ή σε κτίρια. Είναι παμφάγο πουλί και μπορεί να σιτιστεί με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία τροφής. Μέσα στα είδη διατροφής των ψαρονιών περιλαμβάνονται διάφορα είδη σπόρων, εντόμων, σπονδυλωτών και ασπόνδυλων, αλλά και διάφορες καλλιέργειες, όπως και φρούτα.
 Ενδεικτικά και ως πιο κοινά είδη διατροφής των ψαρονιών θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις σαρανταποδαρούσες, τις αράχνες, τους σκώρους αλλά και διάφορα είδη γαιοσκωλήκων, αλλά και διαφόρους σπόρους, μούρα, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, κεράσια και ελιές.
Έχει δε αναπτύξει εξαιρετικές τεχνικές στο να μπορεί να ανοίγει με το ράμφος του σαλιγκάρια και κοχύλια, περνούν πολύ χρόνο περπατώντας στο έδαφος με γρήγορο βάδισμα, αναζητώντας τροφή. Το ψαρόνι στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.

Να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Αγία Τριάδα Στέρνας για τις φωτογραφίες
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ