ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στο τραπέζι η αξιοποίηση των εκτάσεων και των αγροτικών φυλακών Τύρινθας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. |
  Στο σχέδιο «αλλαγής» του σωφρονιστικού συστήματος συμπεριλαμβάνεται και ο διαχωρισμός μεταξύ ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας. Είναι ενδεικτικό ότι έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική επιτροπή με σκοπό την αξιοποίηση των εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, Κασσάνδρας, Κασσαβέτειας και Αγίας Χανίων, προκειμένου να κατασκευαστούν με «οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο» νέοι χώροι για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας.


«Στόχος μας είναι ο διαχωρισμός των κρατουμένων σε ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας και έτσι θα ικανοποιήσουμε πολύ σύντομα ένα πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και των διεθνών οργανισμών που για πάνω από 20 χρόνια, διαπιστώνουν την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των κρατουμένων και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης», ανέφερε για το θέμα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι με την αξιοποίηση των εκτάσεων των τεσσάρων αυτών αγροτικών φυλακών θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των άλλων φυλακών, καθώς προβλέπεται να δημιουργηθούν χίλιες νέες θέσεις κρατουμένων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι θέμα χρόνου θεωρείται η έναρξη της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των κρατουμένων από σύστημα γεωεντοπισμού, το αποκαλούμενο βραχιολάκι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων του υπουργείου, το εν λόγω μέτρο θα συμβάλλει αφενός μεν στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης αφετέρου στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στο κοινωνικό σύνολο, λειτουργώντας είτε ως περιοριστικός όρος αντί της προσωρινής κράτησης για κατηγορίες αδικημάτων είτε κατά το στάδιο λήψης αδειών από τους κρατούμενους, αλλά και κατά την υφ' όρων απόλυση τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ