ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Aδελφοποίηση με τον δήμο Βέροιας θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Άργους Μυκηνών (ήχος συνέντευξη Καμπόσου στην ΕΡΑ)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 μ.μ. |
 Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών με επιστολή του προς το Δήμο Βέροιας πρότεινε στην Δημοτική Αρχή Βέροιας την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών με απόφασή του αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για την αδελφοποίηση του Δήμου Άργους –Μυκηνών με τον Δήμο Βέροιας. Στην απόφασή τους μεταξύ άλλων αναφέρονται τα στοιχεία που οδήγησαν στην συγκεκριμένη πρόταση και είναι τα ακόλουθα:

-Η ιστορική συγγένεια
-Ύπαρξη αρχαιολογικών χώρων εξαιρετικής σημασίας και παγκόσμιας ακτινοβολίας
-Οικονομικοί και παραγωγικοί συντελεστές (π.χ. και οι δύο περιοχές βασίζονται οικονομικά στη γεωργία, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βέροιας υπάρχει υποδομή στη συσκευασία και κονσερβοποιία φρούτων ενώ στην Αργολίδα συμβαίνει το αντίστοιχο κυρίως με τα εσπεριδοειδή).

«Οι δύο ιστορικοί τόποι ξεκινώντας από την προϊστορία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στους ιστορικούς και νεότερους χρόνους . Πιστεύουμε ότι μπορούν να συμπορευτούν και σήμερα μέσα από τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας επανασυνδέοντας το νήμα της αέναης κινητικότητας των Ελλήνων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για πολιτιστικές, τουριστικές, εμπορικές δραστηριότητες και ανταλλαγές τεχνογνωσίας.

Τόσο στο Δήμο Βέροιας, όσο και στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ανήκουν διοικητικά, αντίστοιχα, δύο παγκόσμιας ακτινοβολίας αρχαιολογικοί χώροι, της Βεργίνας και των Μυκηνών αλλά και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα οι κοινοί μας πρόγονοι αποτελούν την βάση μιας πανάρχαιας συγγένειας. Ηρόδοτος, Πλούταρχος, Αρριανός και άλλοι μαρτυρούν για τους Μακεδόνες που έλκουν την καταγωγή τους από το Άργος» ανεφέρε στην στυνεντευξη που παραχωησε στην ΕΡΑ ο δήμαρχος Δ.Καμπόσος


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ