ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εμπλοκή με τη φιλοξενία 60.000 νηπίων σε Παιδικούς Σταθμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
 Νέα αγωνία περιμένει τους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς,καθώς το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών κατά της νέας ρύθμισης που έκανε το Υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα κονδύλια ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους.

Από την πλευρά του και μετά από αυτή την εξέλιξη, ομαλά και χωρίς προβλήματα, τονίζει το Υπουργείο Εργασίας, ότι θα υλοποιηθεί φέτος, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που επιδοτεί με 145 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, τη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Για το επόμενο σχολικό έτος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Άννα Δαλλαπόρτα δήλωσε σχετικά με προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ