ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γ.Ανδριανός: 10.000 αυτοκίνητα ΙΧ κυκλοφορούν στην χώρα με βουλγαρικές πινακίδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα την έκδοση βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :


«Σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής, πάνω από 10.000 αυτοκίνητα ΙΧ κυκλοφορούν στην χώρα με βουλγαρικές πινακίδες προκειμένου να αποφεύγεται η καταβολή των νόμιμων τελών.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες που υπόσχονται την επ’ αμοιβή διευκόλυνση έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας, με αναλυτικά μάλιστα κοστολόγια.

Με δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτή στερεί το κράτος από έσοδα, αλλά και αποτελεί ευθεία πρόκληση έναντι των πολιτών που πληρώνουν κανονικά τα οριζόμενα τέλη ή ακόμη έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους λόγω οικονομικής αδυναμίας,



ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Αν έχει ελεγχθεί η νομιμότητα της πρακτικής έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας, τόσο από την πλευρά των διευκολυντών, όσο και από την πλευρά των ιδιοκτητών των οχημάτων. Τι συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πρακτικής που στερεί το κράτος από έσοδα, αλλά και αποτελεί ευθεία πρόκληση έναντι των πολιτών που πληρώνουν κανονικά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ