ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προχωρά η ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου στο δήμο Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. |
 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ίδρυση κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου στον δήμο Άργους Μυκηνών μετά από τις σαφείς οδηγίες του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου. Στο τελευταίο συμβούλιο λήφθηκε απόφαση για την ίδρυσή του και ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του. Εισηγητής του θέματος ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κρίγγος ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας και την πρόεδρό του καθώς και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο, είπε τα εξής:
«Η Οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και κατ’ επέκταση στην έλλειψη Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Η στήριξη και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι στερούνται Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης ή και αντιμετωπίζουν Προβλήματα Υγείας θεωρείται πλέον αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε .

Μετά τα παραπάνω κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ζωντανού κυττάρου της τοπικής κοινωνίας με στόχο την ποιοτική βελτίωση του κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ιδιαίτερα σήμερα και δεδομένης και της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης οι Δήμοι μπορούν να οργανώνουν υποστηρικτικές δράσεις για τους παραπάνω δημότες. Σημαντική δε είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση όλων των φορέων υγείας της πόλης μας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια καθόσον χωρίς την δική τους στήριξη η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι δυνατή . Έχουν δε ήδη εκδηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια ο Ιατρικός Σύλλογος , ο Φαρμακευτικός Σύλλογος , το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου της πόλης μας , ο Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Άργους) καθώς και πολλοί άλλοι φορείς .

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η Ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου , μέσα από τη λειτουργία του οποίου θα γίνει παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών , αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δομές Πρόνοιας και την εθελοντική προσφορά των Ιατρών και των Φαρμακοποιών και των λοιπών φορέων της πόλης μας, θα υλοποιήσει τον θεσμό του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου σε συνεργασία με τους ανωτέρω φορείς .

Κεντρικός άξονας προσανατολισμού των δραστηριοτήτων του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου είναι η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνται Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης .

Παράλληλα με την περίθαλψη, ένας δεύτερος στόχος του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου είναι η πρόληψη νοσημάτων και η ενημέρωση, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω δράσεων που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται με τη συνεργασία άλλων φορέων είτε του Δήμου μας είτε του Νομού είτε πανελλαδικής εμβέλειας. Συνάμα το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο έχει ως αποστολή να συνδράμει τους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, με την δωρεάν παροχή, κυρίως των ευρέως διαδεδομένων- καταναλισκόμενων φαρμάκων «οικιακής χρήσης» καθώς και υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα, εξαιρουμένων των φαρμάκων που υπάγονται στις ειδικές περί ναρκωτικών διατάξεις (ψυχοφάρμακα, κλπ.), των εχόντων ανάγκη ειδικής συντήρησης πχ. εμβόλια ψυγείων, καθώς και των λεγόμενων «νοσοκομειακών φαρμάκων».

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο τροφοδοτείται συνήθως από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που προσφέρουν μη ληγμένα φάρμακα οικιακής χρήσης που δεν χρειάζονται, από χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών καθώς και από Φαρμακοποιούς. Η λειτουργία αυτού επιτυγχάνεται καλύτερα όταν υπάρχει κοινή συνεργασία φορέων, με ιδιαίτερα βαρύνουσα τη συνδρομή και συμβολή των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων και των Ιατρών-Φαρμακοποιών μελών τους.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο θα διοικείται από επταμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, δύο δημοτικούς Συμβούλους, έναν της Αντιπολίτευσης και έναν της Συμπολίτευσης, έναν εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου , έναν εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, έναν εκπρόσωπο της τοπικής εκκλησίας και έναν εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Άργους . Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Αντιδήμαρχος .



Προτεραιότητα θα έχουν, όσοι διαπιστωθούν ότι η επαγγελματική τους απασχόληση, είναι συναφής με το αντικείμενο του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου .

Οι Εθελοντές Επαγγελματίες Υγείας, που θα στελεχώσουν το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο θα απασχολούνται σε αυτό , τις ημέρες και ώρες που καθορίζονται από την διοικούσα επιτροπή , βάσει της διαθεσιμότητάς τους.

Θα υπάρχει η δυνατότητα Εθελοντές Ιατροί , μετά από συνεννόηση με την διοικούσα επιτροπή , να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στο ιατρείο τους στις κοινωνικές ομάδες που θα είναι δικαιούχοι . Αυτοί θα συμπεριληφθούν σε κατάσταση που θα συνταχθεί από την διοικούσα επιτροπή και θα γνωστοποιηθεί στους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο και θα είναι αναρτημένη και στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείο. Το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό θα καλυφθεί είτε από εθελοντές είτε μέσω Κοινωνικών Προγραμμάτων Εργασίας που τυχόν θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες .

Στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο θα μπορούν να προσφέρουν εθελοντική Εργασία όλοι οι κάτοικοι της πόλης, αφού πρώτα δοθεί η σχετική έγκριση από την διοικούσα επταμελή επιτροπή για την ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης ή και άλλες εργασίες, αν δεν καλυφθεί από εθελοντές , θα ανατεθεί σε υπάλληλο του Δήμου με απόφαση του κ. Δημάρχου .

Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται από την διοικούσα Επιτροπή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου .

Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο θα στεγασθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου που θα διαμορφωθεί κατάλληλα .

Ειδικότερα για την διαχείριση του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου, καθώς και τον καθορισμό των προϋποθέσεων και του ελέγχου των δικαιολογητικών χορήγησης των φαρμάκων προτείνεται «Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου» .

Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική-τεχνική εποπτεία του «Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου» εξασφαλίζεται από τον οικείο Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο και την (εθελοντική) προσφορά Ιατρών και Φαρμακοποιών.

Ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα εισήγηση θα επιλύεται από την διοικούσα επιτροπή .

Μετά τα παραπάνω εισηγούμαι την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου :

1. Για την σύσταση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και στην έδρα του Δήμου .

2. Τη συγκρότηση – σύνθεση επταμελούς διοικούσας επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, δύο δημοτικούς Συμβούλους, έναν της Αντιπολίτευσης και έναν της Συμπολίτευσης, από έναν εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου , έναν εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, έναν εκπρόσωπο της τοπικής εκκλησίας και έναν εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Άργους . Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Αντιδήμαρχος

3. Προτείνεται επίσης η έγκριση κανονισμού λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου ως εξής:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΑΡΘΡΟ 1

Με τον Κανονισμό αυτό ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου του Δήμου Άργους Μυκηνων. Ο Κανονισμός εγκρίνεται, συμπληρώνεται και τροποποιείται μόνον με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της διοικούσας επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 2

Βασικές Αρχές – Σκοπός

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ο Δήμος Άργους Μυκηνών αναπτύσσει και εκπονεί δράσεις ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Εκτός από τις λοιπές κοινωνικές δομές θεσμοθετείται η λειτουργία του «Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου» .

Σκοπός του είναι η ιατρική - φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων απόρων και αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και φάρμακα .

Οι εξυπηρετούμενοι θα επωφελούνται από το πρόγραμμα μέχρι να αποκτήσουν βιβλιάριο Απορίας από την Πρόνοια, ή να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη, με την καθοδήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Περιπτώσεις ατόμων που αδυνατούν να αποκτήσουν ασφάλιση, γενικώς, θα εξυπηρετούνται μετά από προσεκτική κρίση, και όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

ΑΡΘΡΟ 3

Οργάνωση - Λειτουργία

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ -ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» καθιερώνεται ως μία από τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Άργους Μυκηνών και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο , Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας , Εθελοντές Φαρμακοποιούς , και άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς που διαθέτουν τα μέσα και την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Τα φάρμακα θα συλλέγονται από πολίτες που τα έχουν στην κατοχή τους και μπορούν να τα διαθέσουν στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο κατά τις ώρες λειτουργίας του. Επίσης από τα φαρμακεία, ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Αφού ελεγχθούν θα καταγράφονται και θα ταξινομούνται.

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο συντονίζεται – διοικείται από Επιτροπή η οποία συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποτελείται από τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, δύο δημοτικούς Συμβούλους, έναν της Αντιπολίτευσης και έναν της Συμπολίτευσης, από δύο εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου , έναν εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου και έναν εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Άργους . Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Αντιδήμαρχος .

Η Επιτροπή συγκεντρώνει τα αιτήματα όσων επιθυμούν να εξυπηρετούνται από το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ», εισηγείται και αποφαίνεται για την έγκριση ή απόρριψη των αιτήσεων, καθώς και τυχόν αναγκαίες τροποποιήσεις του παρόντος Κανονισμού .

Στους δικαιούχους εκδίδεται σχετικό έγγραφο ή κάρτα με την ένδειξη

Δικαιούχος Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου και απαραίτητη είναι η επικόλληση σε αυτό φωτογραφίας για την επιβεβλημένη ταυτοπροσωπία του.

Η σχετική κατάσταση των δικαιούχων θα επανεξετάζεται δύο φορές τον χρόνο τους μήνες Νοέμβριο και Μάιο και θα γίνονται οι ανάλογες διορθώσεις και αλλαγές από την επιτροπή.

Στο κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο τηρείται Βιβλίο ή Ηλεκτρονικό Αρχείο εισερχομένων και εξερχομένων φαρμάκων. (Αποθήκη).

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» θα λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδώσει η διοικούσα επιτροπή και θα γνωστοποιηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο . Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του είναι απαραίτητη η παρουσία Ιατρού ή Φαρμακοποιού .

Τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα .



ΑΡΘΡΟ 4

Παροχές

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν όλους όσοι είναι σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι θα κάνουν χρήση του προγράμματος μέχρι να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Στη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικού βιβλιαρίου θα έχουν την καθοδήγηση και τη συνεχή στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των ατόμων από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, η παροχή βοήθειας θα συνεχίζεται για όσο διάστημα κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη. Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών από το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο από την διοικούσα επιτροπή .

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» δεν θα διαθέτει τις κατηγορίες φαρμάκων που υπάγονται στο Νόμο 3549/2006 (φάρμακα ειδικής συνταγογράφησης), ούτε φάρμακα ειδικής φροντίδας. (ψυγείο κ.λπ.)



ΑΡΘΡΟ 5

Προϋποθέσεις δικαιούχων - Διαδικασία

Για τη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων κρίθηκε απαραίτητο να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία η Διοικούσα Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίζει, ποιοι από τους αιτούντες αποκτούν το δικαίωμα της εξυπηρέτησης από το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ».

Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν ως εξής:

1. Η Εντοπιότητα:

Α) Δημότες οι οποίοι διαμένουν στα όρια του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Β) Οι κάτοικοι που δεν είναι δημότες, θα εξυπηρετούνται μόνο για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο και θα τους παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστων.



2. Η Εργασία:

Η επαγγελματική κατάσταση του ατόμου ή των μελών της οικογένειας, που αιτείται για τις παροχές του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ»:

· Συνδημότες χωρίς ασφάλιση λόγω οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

· Άποροι που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προμηθεύσει φάρμακα που δικαιούνται λόγω έλλειψης ή λόγω της αξίας τους

· Άνεργοι

· Εργαζόμενοι χωρίς τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης.

· Ανήλικα τέκνα



3. Η Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση:

Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου ή των μελών της οικογένειας που αιτείται τις παροχές του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ» πρέπει να αποδεικνύουν πραγματική ένδεια κάτω από το όριο της φτώχειας.



4. Η Ασφαλιστική Κατάσταση:

Προϋπόθεση είναι η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης



5. Η Κατάσταση Υγείας: Παθολογικά προβλήματα.



6. Δικαιολογητικά εγγραφής:

Για την εγγραφή του δικαιούχου στο Πρόγραμμα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου

2. Ταυτότητα-Διαβατήριο

3. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι

4. Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.



5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.

6. Ιατρική γνωμάτευση

7. Για ανήλικους πιστοποιητικό γέννησης

8. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

9. Νόμιμα δικαιολογητικά για (μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, ομογενείς).

Οι αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες κ.ά.) εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνον με εισήγηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία διατηρεί ιδιαίτερο αρχείο.





ΑΡΘΡΟ 6

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Δικαιούχων

1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να σέβονται τους υπαλλήλους και τους χώρους του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ»

2. Οι δικαιούχοι είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη φύλαξη του «Ειδικού Συνταγολογίου» που μπορεί να τους διατίθεται για την εξυπηρέτησή τους από τα Δημοτικά ιατρεία.

3. Το «Ειδικό Συνταγολόγιο» ανήκει αποκλειστικά στον αναγραφόμενο και απαγορεύεται η μεταβίβασή του σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

4. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιούν το «Ειδικό Συνταγολόγιο» αποκλειστικά και μόνο στο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ».

5. Οι δικαιούχοι οφείλουν να τηρούν τον παρόντα Κανονισμό Λειτουργίας.

6. Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν οποιοδήποτε συμπληρωματικό δικαιολογητικό ζητηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία ή την διοικούσα επιτροπή.







ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΓΓΟΣ



ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ