ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δεσμοί αίματος : Σας ευχαριστούμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:16:00 π.μ. |










 Με το τέλος αυτής της χρονιάς συμπληρώθηκε ένας χρόνος και λίγο από την έναρξη της προσπάθειάς μας. Νοιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση:
Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν αυτή την προσπάθεια και
Να κάνουμε έναν δημόσιο απολογισμό.

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2011, μια συντροφιά ανθρώπων έφτιαξε το Σ.Ε.Α. Αργολίδας με μοναδικό στόχο τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που είχαν ανάγκη από αίμα. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε πολύτιμους αρωγούς τους ανθρώπους του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους, με επικεφαλής την κα Βώσσου Μαρίνα και τον κ. Γιώργο Μαλλίρη. Άνθρωποι, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν με την ψυχή τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στην ουσία, όλη μας την προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε.

Εξ’ ίσου θετική ήταν η ανταπόκριση όλων των φορέων στους οποίους απευθυνθήκαμε. Αυτοί ήταν: η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, οι Δήμοι Άργους- Μυκηνών και Ναυπλίου, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, του Πανεπιστημίου Θεατρικών Σπουδών, της Βιβλιοθήκης, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, το Σώμα Προσκόπων, οι Μαραθωνοδρόμοι, τα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Σύλλογος 4χ4 και άλλοι πολλοί που, δυστυχώς, ο χώρος δεν φτάνει για να αναφερθούν ονομαστικά.

Σας ευχαριστούμε.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ θέλουμε να πούμε σε μια ομάδα ανθρώπων που έχουν γίνει ένα με την προσπάθειά μας. Είναι οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. Βρίσκονται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή κυριολεκτικά «ψυχή τε και σώματι».

Σας ευχαριστούμε.

Αφήσαμε για το τέλος τους πρωταγωνιστές. Όλους τους «ανώνυμους» εθελοντές που χαρίζουν ζωή προσφέροντας το αίμα τους στο συνάνθρωπο. Αυτούς που με την πράξη τους φωτίζουν τη ζωή μας δείχνοντας ότι η ανθρωπιά κι η αδελφοσύνη είναι αξίες που παραμένουν ζωντανές απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κι όλους αυτούς τους «ανώνυμους» που δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα για κάποιο λόγο αλλά είχαν όλη τη διάθεση να προσφέρουν. Για μας όλοι είστε ΕΠΩΝΥΜΟΙ με κεφαλαία γράμματα, στην καρδιά μας και στην καρδιά όλων των ανθρώπων που χρειάστηκαν αίμα, ΠΡΟΣΩΠΑ της κοινωνίας μας που μας δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Σας ευχαριστούμε.



Όσον αφορά την δράση μας:
Οργανώσαμε 21 ημέρες αιμοδοσίας στις οποίες προσήλθαν πάνω από 1000 εθελοντές και εξασφαλίσαμε περίπου 600 μονάδες αίματος.
Ενημερώσαμε -σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ρίου- για τα νέα δεδομένα στην δωρεά μυελού των οστών.
Οργανώσαμε λαμπαδηδρομία στην προσπάθειά μας να διαδώσουμε το μήνυμα της προσφοράς αίματος.
Οργανώσαμε 2 βραδιές γνωριμίας και συνάντησης των εθελοντών αιμοδοτών
Μοιράσαμε περίπου 30.000 φυλλάδια ενημέρωσης.
Ανταποκριθήκαμε άμεσα σε περίπου 200 αιτήματα ατόμων από όλη την Ελλάδα.
Είμαστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο χρόνο δουλειάς και έχουμε ήδη προγραμματίσει τις αιμοδοσίες για το 2013.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ