ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας: Η επίθεση αποκρούεται μόνο με κοινό και ενιαίο αγώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 μ.μ. |
Δελτίο τύπου
Επιτροπής Ανέργων Αργολίδας

 Η ανεργία εξελίσσεται σε πραγματική τραγωδία για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Είναι ενδεικτικό ότι το β’ τρίμηνο του 2012 η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 23,6%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δεν υπολογίζουν την εκ περιτροπής εργασία, τα εβδομαδιαία μεροκάματα και τη μερική απασχόληση.

Η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, όλων των εργαζομένων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Γιατί όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, η τρικομματική συγκυβέρνηση θα αξιοποιεί την ανεργία ως όπλο για να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών, το παράδειγμα των εργαζομένων της χαλυβουργίας που είχαν στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ μας δείχνει το δρόμο. Δεν θα γίνουμε μοχλός πίεσης για να μειώσουν τα μεροκάματα στις οικογένειες μας, στους φίλους και γνωστούς μας.

Ο άνεργος είναι ο χθεσινός και ο αυριανός συνάδελφος του εργαζόμενου. Ο αγώνας ανέργων και εργατών είναι κοινός. Οι συνεχείς απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος της ενιαίας επίθεσης που δεχόμαστε.

Κοινή και ενιαία επίθεση αποκρούεται μόνο με κοινό και ενιαίο αγώνα.

Η πρόταση μας είναι να αποτινάξουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, να οργανωθούμε, να συντονιστούμε με ανέργους και εργαζόμενους , ώστε να δώσουμε δυναμική απάντηση σε αυτούς που μας στερούν τα στοιχειώδη για να ζήσουμε.

Η γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, οι άνεργοι της περιοχής και τα Σωματεία: Οικοδόμων Ναυπλίου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, παίρνουν την πρωτοβουλία για τη σύσταση επιτροπής ανέργων όπου θα κινητοποιείται και θα διεκδικεί:

· Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους άνεργους τώρα

· Καμία αύξηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας. Επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά

· Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις. Διεκδίκηση προνοιακών παροχών ,βιβλιαρίου υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

· Πάγωμα των δανείων και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κατοικίας, αγροκτήματος.

· Μείωση 35% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών.

· Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων

· Δικαίωμα επιδότησης ενοικίου και θέρμανσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 100% του ύψους του ενοικίου κατά το διάστημα της ανεργίας

· Καμία αύξηση του ορίου ενσήμων που χρειάζεται για να βγούμε στη σύνταξη. Να αναγνωρίζεται, χωρίς καμιά επιβάρυνση το διάστημα ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

· Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν μεταφορές για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους

Καλούμε μαζικά όλους τους άνεργους, μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και τη μικρομεσαία αγροτιά στην 48ωρη απεργία την Τρίτη 6/11 στην πλατεία του Αγ. Πέτρου στο Άργος στις 11π.μ. και αντίστοιχα την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 9:30π.μ.,στον ίδιο χώρο, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ