ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στο απυρόβλητο οι offshore του Κρανιδίου, η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου αδυνατεί να τις ελέγξει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:18:00 μ.μ. |
 Αξιόποινες πράξεις εντοπίζονται στο ελληνικό «Μόντε Κάρλο», όπως ονομάστηκε το Κρανίδι, όπου «φιλοξενείται» ο μεγαλύτερος αριθμός offshore εταιρειών στην Ελλάδα.Τον κίνδυνο να παραγραφούν οι υποθέσεις 161 υπεράκτιων εταιρειών μέχρι 31-12-2012, επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να δημοσιευθεί υπουργική απόφαση που θα αναθέσει πλέον στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου. Ο έλεγχος αφορά σε όλες τις φορολογικές υποθέσεις και σε όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις 161 υπεράκτιων εταιρειών, ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου δήλωσε τον περασμένο Ιούνιο με έγγραφό της στο Υπουργείο Οικονομικών την αδυναμία της να ελέγξει τις συνολικά 184 offshore με έδρα το Κρανίδι.

Στις σχετικές φορολογικές δηλώσεις εντοπίστηκαν διαχειριστές 10 και 12 υπεράκτιων εταιρειών που κατέχουν ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων να δηλώνουν εισοδήματα της τάξεως των 10.000 και των 15.000 ευρώ ετησίως!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ