ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση Ανδριανού για το εξασθενές χρώμιο στα νερά της Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο με θέμα τις υψηλές συγκεντρώσεις του εξαιρετικά τοξικού εξασθενούς χρωμίου που κατέδειξαν αναλύσεις δειγμάτων νερού στην Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας οι πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στον Τύπο, ότι ύστερα από αναλύσεις δειγμάτων νερού που έγιναν για λογαριασμό του Δήμου εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στην πλειονότητα των πηγών υδροδότησης της περιοχής (Δίδυμα Φούρνοι, κλπ).

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησίας», οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται από 0,15 μ.γ/λίτρο και φτάνουν ως τα 13,6 μ.γ/λίτρο σε συγκεκριμένη γεώτρηση, ενώ από το σύνολο του χρωμίου που εντοπίστηκε το 90% είναι εξασθενές, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα στελέχη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καταδεικνύει ανθρωπογενή δραστηριότητα και γεννά υποψίες για την ύπαρξη «νεκροταφείου» τοξικών.

Με δεδομένη την εξαιρετικά υψηλή τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να αναληφθούν βάσει των παραπάνω στοιχείων ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία αφού το εξασθενές χρώμιο είναι εξαιρετικά τοξικό.

2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να αναληφθούν για τον εντοπισμό των πηγών μόλυνσης.

3. Ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να αναληφθούν για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ